Luxe visitekaartjes – Meer dan alleen een kaartje

Delen Likes
16
Onderwerp Branding
16
Leestijd: 3 minuten

Visitekaartjes zijn nog steeds een populair middel om je bedrijf te promoten bij potentiële klanten. Het is daarom belangrijk dat ze opvallen, blijven hangen en bovendien de identiteit van je bedrijf uitstralen. Tegenwoordig wordt er daarom steeds meer gekozen voor luxe visitekaartjes. Maar waar moet zo’n luxe visitekaartje aan voldoen? In deze blog gaan we hier verder op in.

Waar moet een luxe visitekaartje aan voldoen?

Een luxe visitekaartje is onderdeel van de huisstijl en daarom ook van je bedrijfsidentiteit. Om die reden moet het ook direct uitstralen waar je voor staat en wat je doet. Voor het ontwerpen van het perfecte luxe visitekaartje moet je op de volgende dingen letten. 

Maak gebruik van luxe materiaal voor je visitekaartje

Je wilt dat mensen gaan praten over je visitekaartje. Om dit te bereiken kun je kiezen voor een luxe of apart materiaal. Hieronder enkele voorbeelden van welke materialen geschikt zijn voor een luxe visitekaartje. 

Visitekaartjes van luxe papier

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een zwaar en luxe papier met een mooie glanslaag. Daarbij kun je kiezen voor een drie laags papier waarvan de middelste laag een andere kleur heeft. Hiermee val je zeker direct op! 

Visitekaartje van plastic

Een andere opvallende en veel gekozen optie is een visitekaartje van plastic of pvc. Deze zien eruit als een bankpas en kun je bovendien doorschijnend maken wat een erg tof effect geeft. Daarbij zijn ze erg stevig, gaan ze langer mee en zijn ze niet scheurbaar. Bovendien onderscheid je jezelf hiermee van de veelgebruikte papieren kaartjes. 

Visitekaartje met reliëf

Een andere manier om uw visitekaartje luxe uit te laten stralen is gebruik maken van reliëf. Door gebruik te maken van hoogteverschil in je kaartjes stimuleer je de zintuigen en kun je je logo extra op laten vallen. 

Een 3D visitekaartje

Een andere leuke manier om je visitekaartje op te laten vallen is door je visitekaartje driedimensionaal te maken. Hiermee val je direct op en zorg je ervoor dat mensen erover praten. Creativiteit is hierbij key. 

Waar moet een luxe visitekaartje nog meer aan voldoen?

Naast het ontwerp en materiaal zijn er nog de basis dingen waar een luxe visitekaartje aan moet voldoen. Dit zijn o.a.:

Bedrijfsgegevens

Een luxe visitekaartje kan er dan wel mooi uitzien, het is en blijft een visitekaartje. Belangrijk is daarom dat je bedrijfsgegevens goed zichtbaar zijn. Zorg daarom altijd dat je bedrijfsnaam, telefoonnummer, e-mail en eventueel je socials goed zichtbaar zijn. 

Houd het simpel

Bij luxe visitekaartjes gaat het vaak meer om het design. Het moet tenslotte blijven hangen.  Zorg daarom dat het ontwerp rustig blijft en dat je niet te veel info erop zet. 

Houd je aan de huisstijl

Een uniforme huisstijl is belangrijk voor de identiteit van je bedrijf. Zorg daarom dat het kaartje goed aansluit bij de rest van je communicatie uitingen. Denk hierbij aan lettertype, kleurgebruik en je logo.    

Luxe visitekaartjes laten ontwerpen?

Een visitekaartje laten ontwerpen kan iedereen bij iedere drukwerk site. Maar een echt creatief ontwerp wat compleet past bij je bedrijfsidentiteit vereist specialisme. Dus wil je een origineel en creatief luxe visitekaartje? Neem dan contact met ons op. Naast het ontwerpen van luxe visitekaartjes kunnen wij je ook bijstaan in het bepalen van een bedrijfspositionering of het ontwikkelen van een huisstijl

Onderwerp Branding
16
Vorige: Goed vindbaar in Google? Heb jij je SEO-driehoek op orde? Volgende: Positieve ontwikkelingen moeten gevierd worden. Vier jij met ons mee?