Zelf een flyer maken met deze 6 tips

4 min

Flyers worden op dezelfde manier beoordeeld als websites. De ontvanger bepaalt binnen enkele seconden of hij verder wil lezen. En dat wil je natuurlijk! Maar hoe zorg je ervoor dat de ontvanger getriggerd wordt? En hoe doe je dat precies? Alleen een ‘mooie flyer’ maken is namelijk niet genoeg. Hieronder geven wij 6 tips voor het maken van een sterke flyer.

Tip 1: Stel het doel van je flyer vast

Een flyer is alleen doeltreffend als je weet wat je ermee wilt bereiken. Weet je niet wat je doelstelling is? Dan is het lastig om een effectieve flyer te maken. Is je flyer gericht op het verzamelen van gegevens? Zorg dan dat een onderdeel van de flyer opvalt waardoor de ontvanger wordt aangespoord om zijn gegevens achter te laten. Is de inhoud van de flyer vooral informatief? Zorg dan dat je de lezer overtuigd met unieke informatie waar hij niet zonder kan.

Tip 2: Zorg voor een goed design

In eerste instantie beoordelen mensen flyers op het uiterlijk. Een goed design zorgt er voor dat een flyer beter gelezen wordt. Een vormgever helpt je hierbij. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het inschakelen van een designer. Maar wij adviseren om je niet blind te staren op de kosten. Een flyer die niet effectief is door een slecht ontwerp kost je veel meer geld.

Tip 3: Boost je flyer met foto’s

Mensen zijn visueel ingesteld. Door gebruik te maken van foto’s kan de ontvanger van je flyer zich makkelijker inleven in jouw verhaal. Foto’s van je product of team zijn krachtiger en effectiever dan veelgebruikte Stock foto’s. Maak de foto’s dus persoonlijk en zet ze doelgericht in. Let goed op de kwaliteit. Zorg dat alle foto’s scherp en goed belicht zijn. Wij raden het af om foto’s te gebruiken die zijn genomen met een oude telefoon. Gebruik altijd een spiegelreflex camera of de camera van de nieuwste telefoons.

Tip 4: Schrijf korte, krachtige teksten

We schreven eerder: mensen lezen een flyer op dezelfde manier als een website. Dat betekent dat ze niet direct de inhoud lezen maar beginnen met het scannen van de kopteksten. Zorg dus dat je titels de aandacht trekken en de ontvanger verleiden om verder te lezen. Let ook op de schrijfwijze. Een actieve tekst spoort aan tot handelen en is het meest effectief.

Tip 5: Maak je flyer niet te druk

Een flyer bestaat vaak uit een A4 formaat of kleiner en is al snel gevuld. Helemaal als je krachtige beelden toevoegt. Toch kun je een flyer overzichtelijk en leesbaar houden. Plaats je teksten en afbeeldingen niet te dicht op elkaar maar laat ze ‘ademen’. Vaak bereik je meer met minder informatie. Maak je lezer nieuwsgierig.

Tip 6: Kies het juiste formaat

Het juiste formaat flyer is een belangrijk. Is je flyer bedoeld om binnen te lezen? Dan is een klein formaat zoals A6 perfect. Deze is goed te lezen en handig op te bergen. Wil je juist de mensen op straat bereiken? Dan moet je flyer ook van een afstand goed leesbaar zijn. Vaak kies je dan voor een A3 formaat.

Naast het ontwerp is ook het materiaal belangrijk. Een slap papiertje trekt minder snel de aandacht van de ontvanger. Laat je ontwerp drukken bij een professionele drukker.

(Extra) Tip 7: Spoor aan tot actie

Zorg dat de ontvanger in beweging komt. Activeer hem of haar. Voorzie je flyer van een duidelijke call-to-action (CTA) zoals een telefoonnummer, kortingscode of de datum van je evenement. Een CTA is het belangrijkste onderdeel van je flyer. Zorg dat hij goed opvalt en niet gemist wordt.

Wil je meer weten over flyers of een meteen een vormgever inschakelen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag om op te vallen bij je klanten.

Volg ons op LinkedIn

Wij houden je graag op de hoogte brengen van onze laatste ontwikkelingen, nieuwe inzichten en gemaakte projecten.