PIT Premium Fitness

PIT Premium Fitness is een personal training studio met een sportief klimaat waarin alle invalshoeken worden benut om een gezondere en fittere leefstijl op te bouwen en te onderhouden. Gericht op ondernemers en op de doelgroep die zich, om diverse redenen, niet prettig voelt in een normale sportschool.

Het probleem van PIT Premium Fitness

PIT Premium Fitness was van mening dat haar oude uitstraling niet overeen kwam met de identiteit van het bedrijf. De studio aan huis had niet de klasse en uitstraling die je bij premium fitness mag verwachten.

Daarnaast bestond het oude logo uit een krachtig, robuust symbool waardoor ze geassocieerd werden met powerliften en bodybuilding.

Onze oplossingen

Door middel van branding sessies hebben wij de ware identiteit van PIT Premium Fitness vastgesteld. En vertaald naar een nieuwe, krachtige huisstijl.

De nieuwe uitstraling hebben wij doorgevoerd in het logo, in andere uitingen zoals visitekaartjes, advertenties, uitnodigingen en in de bedrijfskleding.

Ook de aankleding van het nieuwe pand is op de nieuwe huisstijl afgestemd. Waardoor (potentiele) leden direct het juiste gevoel krijgen bij binnenkomst en tijdens het sporten.

Behaalde resultaten na een jaar

  • De omzet met 340% gestegen.
  • Aantal actieven leden is gestegen met 402%
  • 2 extra Personal Trainers in dienst
  • Genomineerd tot Personal Trainer van het jaar

De verandering van identiteit en branding heeft voor ons mooie resultaten opgeleverd. Zelf hadden wij een grove schets van wat we wilden en hier hebben wij Wedentify verder vrij ingelaten. Ik kan zeggen dat zij ons vertrouwen niet hebben beschaamd en wij kijken nog steeds dagelijks met trots naar ons mooie logo. Het meest fijne is nog wel de sublieme nazorg. Wedentify staat altijd klaar om ons van ’s ochtends tot ’s avonds te ondersteunen.”

Oude huisstijl

De oude huisstijl bestond uit de kleuren blauw en wit. En bevatte krachtige, rechte vormen.

Oude huisstijl PIT Premium Fitness

Uitwerkingen nieuwe huisstijl

Het logo

Kleurkeuze

Wij hebben gekozen voor zwart als basiskleur met de kleur Gold als tweede kleur.
De kleur ‘zwart’ staat voor elegantie en stijl en moet autoriteit uitstralen.
De kleur ‘Gold’ staat voor luxe en zorgt voor de ‘premium’ uitstraling.

#FFFFFF
#F6F6F6
#000000
#FFD000

Lettertypes

Voor de titels hebben wij gekozen voor Maitree. Dit serif lettertype bestaat uit mooie ronde vormen dat perfect aansluit bij de uitstraling van het logo.

Voor de normale teksten hebben wij voor het neutrale Prompt gekozen. Dit om de balans en leesbaarheid in teksten te behouden.

Visitekaartjes

Bedrijfskleding

Aankleding bedrijfspand

De aankleding van de studio is zo ingericht dat klanten direct het karakter van het bedrijf ervaren. Het relatief klein ogende pand heeft een luxe uitstraling wat ondersteund wordt door de moderne zitruimte aan de voorkant.

Aan de achterzijde van de studio zorgen ze voor extra privacy in de vorm van prive douches en kleedruimtes. Hiermee spelen ze perfect in op de behoefte van haar doelgroep.

Wil je weten of jouw huidige uitstraling past bij de itentiteit van je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een bedrijfsscan.