Door je identiteit te bepalen communiceer je altijd vanuit je ware ik

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf. Een gevleugelde uitspraak. En die slaat niet alleen op mensen. Want pas als je als organisatie weet wie je bent, weet je ook wat je uit wilt stralen en hoe je over wilt komen. En pas dan ben je ook in staat om op consistente wijze te communiceren met je doelgroep.

Ja, dat wil ik

De stuwende kracht ben jezelf

De tijd van ‘doe maar een logootje’ is allang niet meer. Wil je een geloofwaardig merk neerzetten, dan moet dat merk naadloos aansluiten bij je identiteit. Mensen willen immers zaken doen met échte, authentieke organisaties. Jezelf zijn – als mens én als merk – is daarbij van groot belang. En zeg nou zelf, jezelf voordoen als iets of iemand anders… daar begin je zelf toch ook niet aan? Een duidelijke identiteit vormt dus de basis van een sterk en krachtig imago.

Je Identiteit is herkenbaar

De identiteit van je organisatie vormt de basis voor je merk en alle communicatie die hieruit voortvloeit. En dat gaat veel verder dan alleen je naam, logo of huisstijl. Wie je bent bepaalt bijvoorbeeld ook wat je communiceert. Wat doe je en waarom? Wat is je boodschap aan jouw doelgroep? Daarnaast bepaalt je identiteit ook hoe je communiceert. Je identiteit zorgt ervoor dat je doelgroep zich onbewust tot je aangetrokken voelt.

Hoe wij je identiteit achterhalen

Om de identiteit van jouw organisatie kraakhelder in kaart te brengen, hebben we onze eigen werkwijze ontwikkeld. Hierbij gaan we aan de hand van inhoudelijke sessies samen met meerdere mensen van je organisatie de definities van verschillende elementen van je identiteit bepalen. Specifieke onderdelen hierbij zijn het waarom, de waarden, belofte en doelgroep. Dit alles wordt uiteindelijk vastgelegd in een tastbaar document, waarop je ten aller tijde kunt teruggrijpen.

Roy Pennings – PIT Fitness

Wij kijken dagelijks met trots in onze spiegels tijdens het sporten. Wat geeft onze nieuwe identiteit en passende positionering een enorme energie en vertrouwen!