Google BERT update – een verbeterd zoekalgoritme

Delen Likes
3
Onderwerp SEO
3
Leestijd: 2 minuten

Vorige week heeft Google een van zijn meest belangrijke updates in de afgelopen vijf jaar aangekondigd. De nieuwe update van Google wordt gelanceerd onder de naam BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) en is een deep learning algoritme. Het algoritme helpt de zoekmachine om de betekenis van woorden in een zin te begrijpen. Waarbij rekening wordt gehouden met de context.

Google wijst erop dat deze update het beste werkt voor langere zoekopdrachten. Omdat het gemakkelijker is om een volledige zin te interpreteren dan een opeenvolging van zoektermen. Google verwacht dat deze update direct gevolgen heeft voor 10% van alle zoekopdrachten.

Wat is het voordeel van de BERT update?

In het ideale geval is Google Search nu beter in staat om precies te begrijpen wat je zoekt. Dit zorgt voor meer relevante zoekresultaten en betere aanbevolen snippets. De uitrol van de update is begin deze week begonnen dus de kans groot dat je al enkele van de nieuwe zoekresultaten gezien hebt.

Heeft de BERT update ook gevolgen voor SEO?

BERT analyseert de zoekopdracht zelf en niet de webpagina’s waarop het mogelijke antwoord terug te vinden is. Technisch gezien heeft dit dus geen gevolgen voor een website. Echter is het wel van belang dat de schrijfwijze en inhoud van je content geoptimaliseerd is. Slordige teksten worden nu dus nog harder afgestraft.

Onderwerp SEO
3
Vorige: Wedentify verbindt zich aan FC Eindhoven Volgende: Goed vindbaar in Google? Heb jij je SEO-driehoek op orde?