Geheel vrijblijvend en kosteloos
Klanten beoordelen ons met een 4.8
Focus Wij kunnen helpen met

Sterke merken zijn in balans. Maar wat maakt een merk echt, betrouwbaar en onderscheidend? Wij maken jouw merk geloofwaardig, overtuigend en zorgen ervoor dat je op waarde wordt geschat.

De voordelen van een merkidentiteit

  • Sterk en geloofwaardig merk
  • Basis voor alle communicatie
  • Samenhangende cultuur binnen de organisatie
“Een duidelijk merkidentiteit zorgt ervoor dat je opvalt in de massa. Ook online. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jezelf zijn. Mooi hè!“

Nico AlthuizenBrand Director

Nico Altuizen

Eigen DNA als krachtbron

Mensen doen het liefste zaken met échte, authentieke organisaties. Jezelf zijn – als mens én als merk – is daarbij van groot belang. En zeg nou zelf, jezelf voordoen als iets of iemand anders… daar begin je zelf toch ook niet aan?

Creëer merkherkenning

Een sterke merkidentiteit zorgt voor identificatie en commitment. Mensen, zowel intern als extern, willen zich aan je binden omdat ze zich kunnen vinden in je eigenschappen, waarden, drijfveren en persoonlijkheid. Het vormt de hoeksteen van je positionering en alle communicatie die daaruit voort gaat komen.

Trek de juiste klanten aan

Doordat je consistent en vanuit de kern van je organisatie communiceert, weet je doelgroep exact waarom ze bij jou moeten zijn. Hierdoor trek je precies de juiste klanten aan die aansluiting vinden bij jouw bedrijf. Zo ben je gegarandeerd van waarde voor ze.

Roy Pennings – PIT Fitness

Wij kijken dagelijks met trots in onze spiegels tijdens het sporten. Wat geeft onze nieuwe identiteit en passende positionering een enorme energie en vertrouwen!

Plan een afspraak in

95% van de bedrijven die samen met ons de uitdaging zijn aangegaan zijn zichtbaar gegroeid.

Ben jij klaar voor meer klanten?

Wij kunnen helpen met
Geheel vrijblijvend en kosteloos

Wat is een merkidentiteit

Een merkidentiteit beschrijft wie je bent, wat je drijft en wat je betekent voor anderen. Het geeft focus, houvast en sturing voor de hele organisatie en alle vormen van communicatie. En dat gaat verder dan alleen het logo of product. Het is de algemene indruk die je achterlaat bij de consument, en de herkenbare elementen die je onderscheiden van de concurrentie.

Een merkidentiteit je helpt winnen

Betekenisvolle merken weten heel goed wat ze willen bijdragen. Ze zetten hun diepste drijfveren om in positieve impact en ze zijn zichzelf in alles wat ze doen. Dat maakt hen uniek en inspirerend. Om jezelf te kunnen zijn, heb je jezelf natuurlijk eerst goed te kennen. Dat is waar een merkidentiteit komt kijken.

Onze aanpak

Een merkidentiteit koop je niet in de supermarkt. En eigenlijk ook niet bij een bureau. Een sterke identiteit zit stiekem al verankerd in de organisatie en in de cultuur. Ook bij een startup. De kunst is om deze op adequate wijze boven water te krijgen en in kaart te brengen. Want als je weet wie bent, weet je ook beter wat je wilt uitstralen, en waar naartoe wilt groeien.

Het ontwikkelen van een sterk merk begint daarom met het stellen van de juiste vragen. Zo leren we je in korte tijd door en door kennen en komen we samen tot de kern. 

Stap 1 – Vaststellen van het karakter

Welke karaktereigenschappen horen bij jou? Waar ligt je kracht?
Door een archetype in te zetten, creëer we een soort rode draad door je organisatie. Het zorgt voor eenheid in je communicatie. En die dreunt door in alle uitingen, zowel intern als naar buiten toe.

Stap 2 – Achterhalen onderliggende drijfveren en ambities

Wat zijn je drijfveren? Wat wil je écht bereiken?
Door te handelen vanuit je drijfveren benadruk je kwaliteiten van je organisatie. Handelen vanuit je innerlijke kracht gaat vanzelf en kost nauwelijks energie of moeite. Het zorgt voor meer werkgeluk, een gevoel van zingeving en natuurlijk mooie resultaten.

Stap 3 – Richting bepalen met behulp van het merkhuis

Om daadwerkelijk door de hele organisatie heen met jouw merk aan de slag te gaan, leggen we de gekozen positie vast met behulp van het Merkhuis Model. 

Met het formuleren van je merkovertuiging, merkbelofte en merkwaarden ontwikkelen we een mooie strategische basis voor je merk. Waar jij je marketing en communicatie verder op af kunt stemmen.

Klaar om ook het verschil te maken?

95% van de bedrijven die samen met ons de uitdaging zijn aangegaan zijn zichtbaar gegroeid.

Geheel vrijblijvend en kosteloos
Stel ons je vraag via WhatsApp