Geheel vrijblijvend en kosteloos
Klanten beoordelen ons met een 4.8
Focus Wij kunnen helpen met

Zeg nou zelf, waarom zou je uit dezelfde vijver willen vissen als je concurrenten? Het is toch veel slimmer om je eigen vijver te creëren? Helemaal voor jou alleen. Dat is nou precies wat we een scherpe merkpositionering voor jouw bedrijf kan betekenen!

De voordelen van merkpositionering

  • Een unieke positie in de markt
  • Een krachtig merkverhaal en boodschap
  • Onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten
“Klanten hebben tegenwoordig keuze te over. Dankzij een gedegen merkpositionering claim je een unieke reden om met jouw merk in zee te gaan.”

Glenn JosemandersBrand Director / Strategisch copywriter

Glenn Josemanders

Onderscheid jezelf

Jouw doelgroep bepaalt zelf waar ze hun producten kopen, solliciteren of reserveren. Met een ijzersterke merkpositionering toon je aan dat je anders bent dan je concurrenten.  Het creëert een herkenbaar beeld van je organisatie dat relevant is voor je doelgroep. En laat zien waarom jouw product of dienst veel beter is dan de alternatieven.

Geef richting aan je merk

Een merkpositionering helpt je om gericht en onderbouwd keuzes te maken. Het geeft een aantal concrete handvatten die je helpen jouw merk sterker in de markt te zetten. De gekozen positionering heeft invloed op je uitstraling, communicatie en overige acties naar buiten toe. Maar het schept ook intern duidelijkheid. Zie het dus als een stevig fundament dat noodzakelijk is voor effectieve marketing & communicatie.

Word succesvoller

Merken met een unieke merkpositionering zijn succesvoller. Ze verkopen meer, hebben een hogere marge en kunnen makkelijker goed personeel vinden. Met de juiste positionering springt ook jouw merk eruit, zonder dat je gehele budget op gaat aan marketing activiteiten. Opvallen en een natuurlijke aantrekkingskracht, dat wil jij toch ook?

Maarten Wijnen – Uitzuid

Vlug van begrip en analyse, beide voeten op de grond. Mooie spiegel die je voorgehouden wordt om er achter te komen wat je nu eigenlijk wil met je bedrijf, ik zeg Bellen!

Plan een afspraak in

95% van de bedrijven die samen met ons de uitdaging zijn aangegaan zijn zichtbaar gegroeid.

Ben jij klaar voor meer klanten?

Wij kunnen helpen met
Geheel vrijblijvend en kosteloos

Wat is een merkpositionering

Een merkpositionering bepaalt welke aspecten van de identiteit en kwaliteiten van je organisatie worden benadrukt. Het maakt je relevant voor je doelgroep en onderscheidend ten opzichte van de concurrentie

Waarom is een merkpositionering belangrijk?

Een positionering brengt de mogelijkheden van de markt en de sterkte en zwakte van concurrenten in kaart. Zonder deze input is het onmogelijk om onderscheidend te zijn en op te vallen in de meningte.

Onze aanpak

Het belangrijkste bij positioneren is het proces. De onderbouwing van de uiteindelijke keuze. Om je te helpen bij het claimen van jouw unieke plekje in die vijver, of beter nog, de héle vijver, hebben wij een flexibel traject ontwikkelt. Dat inzetbaar is naargelang je budget. Hoe verder wij mogen gaan, des te beter het resultaat.

Stap 1 – Je merkidentiteit op orde

Je merkidentiteit vormt de basis voor een positionering. We kunnen je simpelweg niet onderscheidend in de markt zetten, als we niet weten wie je bent, hoe je cultuur in elkaar zit, waar je vandaan komt en wat je nastreeft.

Stap 2 – Leer je beste klanten echt begrijpen

Wie zijn je ideale klanten? Wat zijn hun dringende problemen en verlangens?
Om glashelder te communiceren is het cruciaal om te weten wie je wilt aanspreken. Daarom is het afleiden van je beste klanten en kennen van hun problemen en verlangens de belangrijkste eerste stap om je überhaupt relevant te kunnen onderscheiden.

Stap 3 – Ken de relevante alternatieven

Hoe lossen potentiële klanten hun probleem op zonder jouw product?
Potentiele klanten overwegen altijd alternatieven tijdens een aankoopproces. Het is daarom cruciaal om te weten wat deze alternatieven zijn. Alternatieven zijn geen lijstjes met, in jouw ogen, al je concurrenten. Dit gaat over hoe jouw ideale klanten hun dringend probleem oplossen zonder jouw product. Je zult verrast zijn hoe ze dat doen. Tegenover deze alternatieven positioneert jouw bedrijf zich dus.

Stap 4 – Ontdek je belangrijkste eigenschappen

Welke belangrijke producteigenschappen hebben jij en de alternatieven- en welke niet? Om je onderscheidend vermogen glashelder te communiceren, en klanten dus te helpen in het afwegen van de opties in de markt, moet je ook precies weten waarom je doelgroep besloot voor jouw oplossing te kiezen in plaats van de alternatieven. Je zult zien dat dit veel minder te maken heeft met je product en veel meer andere onderdelen van je bedrijf.

Stap 5 – Kies de beste context voor je product

Wat is de beste context voor je product zodat potentiële klanten direct de waarde snappen. De productcategorie is bepalend voor welk referentiekader je potentiële klant gebruikt om te snappen wat je bent. Het afleiden en herkennen van deze categorie is dus cruciaal om snel duidelijk te kunnen maken waar je mee wilt worden vergeleken als bedrijf en waar vooral ook niet.

Stap 6 – Formuleer de unieke waarde die je levert

Wat kun jij beloven aan je potentiële klanten dat niemand anders kan en hoe leg je dat uit? De laatste stap in dit proces draait om achterhalen van de waarde die je belangrijkste eigenschappen creëren voor je beste klanten. Hiermee laat je zien dat je begrijpt waar je klanten naar verlangen. De uitkomst van deze stap is de basis voor je voor je USP’s, belofte en concrete uitleg, ofwel je waardepropositie. De vastgestelde positionering werken we vervolgens uit in een visuele identiteit en merkverhaal.

Tijd voor actie

Klaar om jezelf echt te onderscheiden van de concurrentie? Plan dan zelf een afspraak in en we vertellen je uitgebreid over onze methodiek en mogelijkheden.

Geheel vrijblijvend en kosteloos
Stel ons je vraag via WhatsApp